Spanias beste vingårdsregioner

Spania er et flott land fullt av historie, fin arkitektur, og ikke minst god mat. På toppen av det hele er ikke spanjolene sjenerte når det kommer til å nyte et fint glass med vin. Her er nemlig alle med på vinsmakingen rundt middagsbordet.

Dette kommer av det faktum at Spania har en rekke flotte vingårdsregioner. Fra øst til vest, og nord til sør, finner du her gode muligheter for noe rødt eller hvitt i glasset. I denne artikkelen skal vi raskt komme innpå noen av disse vingårdsregionene.

Barcelona byr på vin og underholdning

Nordøst langs kysten i Spania finner vi den mest unike vinregionen, som også huser den unike European Poker Tournament årlig. Her spiller de beste spillerne mot hverandre. Det er derimot ikke alle som liker å spille i person. Dersom du er en fan av poker online, kan du i dag spille hjemmefra i stedet.

Regionen er blant de mest unike i Spania, og vi kjenner området best som Catalonia. Her vil du finne den unike byen Barcelona, som er en historisk perle. Den er full av flott arkitektur, kunst, og ikke minst god mat og god drikke.

Bli fin på vin i Baskerland

Baskerland er et annet sted i Spania mange nordmenn har et forhold til. Det er nemlig i denne regionen, nærmere bestemt Pamplona, at oksene løper nedover gatene, i jakten på menn og kvinner som løper.

I tillegg er også området kjent for sine vingårder, der den litt mer kjølige Atlanterhavsluften byr på en annen smak enn i Barcelona. Storbyene i Baskerland importerer store mengder vin fra gårdene, og det er mulig å bli fin på vin i Baskerland.

Rødvin eller hvitvin?

I Spania er det rødvin som helt klart dominerer. Dette er tross alt trenden i mange land. Allikevel holder også hvitvin en høy stand, men denne er noe mer syrligere og vanskelig å svelge, med mindre du er en skikkelig vinelsker.

Dersom du tar turen sørover til Spania, er det uansett å anbefale at du prøver deg på begge variantene. Det er kanskje aller viktigst at du prøver deg med vinen til den gode maten som spanjolene har.

Prøv deg med vin til den gode maten…

Vin til maten

Vin til maten er som smør på brødet i Spania. De koser seg med et lite glass til nesten hver eneste middag, da drikken er både sunn og god. Ved siden av kjøtt er vin for eksempel helt nydelig.

Dersom du skal ut på restaurant i Spania, anbefales det å prøve seg på et glass med noe godt i. Dette kan virkelig øke opplevelsen din av det gode måltidet ytterligere.

Vingårder er å spore overalt

I Spania skal det godt gjøres å ikke dulte borti viner og vingårder. I alle landsdeler finner du disse, da landet har det perfekte klimaet. Hadde det bare enda vært litt varmere her hjemme i Norge!

Dersom du ønsker en opplevelse med vin, er Spania absolutt å anbefale. Dessuten kan du nyte historie, arkitektur, og den nevnte gode maten som spanjolene lager!