5 gode viner du kan gi bort i gave (våre eksperttips)

Har du tenkt til å gi bort en vin i gave?

Da kan det være vanskelig å velge hvilken vin man skal gå for.

Går du ned på det lokale Vinmonopolet og spør om råd, så vet du aldri hva du får.

Derfor tenkte vi å hjelpe deg litt på vei.

Her er fem gode vintips til deg som skal gi rød- eller hvitvin i gave til noen over 18 år.

Château Margaux, Bordeaux

Château Margaux er en av de mest prestisjefylte vinene fra Bordeaux-regionen i Frankrike. Som en Premier Grand Cru Classé, representerer den det ypperste innen kvalitet og finesse.

Vinen er kjent for sin elegante struktur, komplekse aromaer av mørke bær, cassis, og hint av vanilje fra eik. Den har utmerket lagringspotensial, noe som gjør den til en utmerket gave for en bursdag, spesielt for en samler eller en vinkjenner.

Om du også legger ved noen blomster på kjøpet, så blir denne franske vinen en tipp-topp gave!

Penfolds Grange, Australia

Penfolds Grange er en ikonisk australsk vin og regnes som en av de fineste shiraz-baserte vinene i verden. Den kombinerer kraft og eleganse, med rike smaker av mørke frukter, sjokolade og krydder, samt en velbalansert bruk av eik. Grange har et imponerende aldringspotensial og er et glimrende valg for en bursdagsgave, spesielt for dem som setter pris på nye verdens viner.

Dom Pérignon, Champagne

Dom Pérignon er en av de mest berømte champagne-merkene, og er en synonym med luksus og feiring. Denne prestisjetunge vintage-champagnen er kjent for sin fine perling, rikdom og kompleksitet med noter av sitrus, hvite frukter, og en underliggende nøtteaktig rikdom.

Den passer utmerket som en gave til en bursdag, spesielt for de store milepælene.

Brunello di Montalcino, Toscana

Brunello di Montalcino fra Toscana, Italia, er en høyt ansett rødvin laget av 100% Sangiovese. Den er kjent for sin dybde og kompleksitet, med robuste aromaer av kirsebær, plomme, lær og krydder.

Med sin evne til å modne og utvikle seg over tid, er en flaske Brunello di Montalcino en utmerket gave til en vinkjenner som setter pris på italiensk vin.

Riesling Trockenbeerenauslese, Tyskland

En Riesling Trockenbeerenauslese fra Tyskland er en eksepsjonell dessertvin, og en fantastisk gave for de som foretrekker søtere viner. Disse vinene er laget av overmodne, botrytis-rammede druer, og tilbyr en ekstraordinær balanse mellom sødme og syre.

Med aromaer av tørket frukt, honning og krydder, er denne vinen en sjelden og minneverdig gave, perfekt for en spesiell bursdag.

Du bør riktignok sikre deg at personen som skal få gaven, ikke er allergisk mot vin.