Bodegas Hispano+Suizas – ypperlig spansk vin

Navnet Bodegas Hispano+Suizas (joda, det skrives med pluss-tegnet) reflekterer opphavet til de tre herrene Rafael Navarro, Pablo Ossario og sveitsiske Marc Grin. Prosjektet deres er relativt nystartet, med den første vinen servert tilbake i 2006. På få år har trioen bak Bodegas Hispano+Suizas markert seg blant de mest spennende spanske vinprodusentene.

Mesterstykker til overkommelige priser

Bodegas Hispano+Suizas er utsprunget av en snart 90 år gammel gård, Bodegas Murviedro, og har som mål å lage vin av høy kvalitet, til overkommelige priser og tilgjengelig for vanlige vinentusiaster. Det lykkes de med så langt, og flere av årgangene deres anses som ypperlige. Bodegaen produserer ikke bare hvit- og rødvin, men også Cava. Den utropes av flere til å være blant de beste i verden innen sin kategori.

Vinprodusenten ligger under DOP-et Utiel-Requena, et område innenfor provinsen Valencia, men har altså også rett til å produsere musserende vin (under klassifikasjonen DO Cava).

Ettertraktede dråper på polet

Selv om flere av flaskene fra Bodegas Hispano+Suizas er å finne i Vinmonopolets sortiment, snakker vi om relativt sjeldne dråper. Produsenten er for en mikro å regne, med et dyrkingsareal på knappe 60 ha. Regionen er mest kjent for viner av Bobal, men Bodegas Hispano+Suizas benytter flere forskjellige vindruer til sine herlige viner, inklusive den stedegne Bobal. De andre sortene er Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot, Verdejo og Pinot Noir.

Bassus og Tantum Ergo

Per i dag produserer Bodegas Hispano+Suizas 10 forskjellige viner, hvorav 3 er musserende. Blant disse bør man legge spesielt merke til Bassus Pinot Noir, basert på druer fra Burgund og lagret på eikefat i 10 måneder. Vinen har en pen farge av kirsebær, intens aroma av frukt, kirsebær og lakris, med full kropp og en fløyelsmyk eleganse. Det velvalgte navnet Bassus er tatt fra det latinske ordet for fyldig og fet, og denne tjukkasen har vunnet flere priser.

Som nevnt er Cava fra Bodegas Hispano+Suizas også ettertraktet og vel ansett. Av de tre sortene musserende, er det spesielt Tantum Ergo Pinot Noir (rosé) som bør prøves. De lyserosa dråpene har en intens og forførende aroma av røde frukter, nøtter og vanilje, fløyelsmyk smak og er meget godt balansert.