Forskjellige vinglass til forskjellige typer vin

Når man er ung føles det ikke å viktig å ha de riktige vinglassene til den vinen man serverer, eller kanskje å ha vinglass i det hele tatt. Men når man blir eldre, blir det mer og mer tydelig hvor elegant dette faktisk gjør opplevelsen av å drikke vinen. Og dette gjelder ikke bare det estetiske. For det er gode grunner til at glassene til for eksempel hvitvin, rødvin og musserende vin er så forskjellig i måten de er formet som de er, og ikke minst at de er så forskjellige. Her får du vite litt mer om hvorfor.

Det å ha de riktige vinglassene til den vinen man ønsker å servere er noe som er veldig viktig for noen, litt mindre viktig for andre. Men det er ikke noen tvil om at det er noe som gir et veldig elegant inntrykk. Hvis du ser etter de riktige vinglassene til både hvitvin og rødvin kan du sjekke ut for eksempel https://barlife.no, der du kan finne et stort utvalg av forskjellige vinglass til forskjellige typer vin.

Det å kunne servere vinen i det riktige glasset er en ting, men en annen ting er også å kunne velge den riktige vinen, og det er noe som kan være ganske overveldende når man er helt ny. Men la oss bli hos vinglassene, for dette er i seg selv en spennende disiplin som man ikke klarer å overse når man først vet hvorfor glassene er så forskjellige.

Derfor skal du velge det vinglasset som passer vinen din

Opplevelsen av å drikke hvitvin og rødvin er veldig forskjellige, og det samme gjelder musserende vin og champagne. Men hvorfor er det egentlig sånn at glassene er formet sånn som de er? Hvitvinsglass er for eksempel mindre enn rødvinsglass fordi rødvinen har mer behov for å puste etter at den er åpnet for å få frem den optimale smaken. Det gjør det også enklere å holde glasset på en måte som støtter temperaturen som er optimal for de forskjellige typene vin.

Hvitvin serveres i mindre glass der det er mulig å holde vinen kjølig, mens rødvin har større og videre glass, som ligger godt i hånden, fordi den ikke blir servert kalt og kan puste mer enn det hvitvin har behov for. Musserende vin serveres i høye, tynne glass for å optimere opplevelsen av denne vinen, som blant annet handler om at boblene ikke skal forsvinne så fort. Visst du alt dette?