Fra Sherry til sexleketøy: 3 usannsynlige sektorer som blomstrer under lockdown

Lockdown har vært utrolig tøft for mange bedrifter – ikke minst i hotellbransjen – fordi økonomisk usikkerhet og mangel på skikk gjør kaos. Imidlertid ser det ut til at noen bransjer trives til tross for tiden vi lever i.

Sherry

Vi rapporterte nylig nyheter om Sherrys dramatiske snuhistorie under pandemien etter år med relativt svakt salg. Martin Skelton, administrerende direktør i Gonzalez Byass UK, fortalte The Drinks Business i et eksklusivt intervju at den tidligere marginaliserte drinken hadde hatt en «utrolig snuoperasjon» det siste året. Den samme banen oppover ser ut til å ha overført til 2021. Sherry hadde en markant økning i forbruket i 12-ukersperioden fram til jul, med en salgsvekst på 15%, som Skelton beskrev som «utrolig».

Champagne

Vi har tidligere gitt deg nyheter om det blomstrende salget av champagne – spesielt under festivalen. Resultatene fra dataanalytikeren Nielsen viste at Champagne flyttet årlig total (MAT) detaljhandel etter volum til slutten av 2020, med 3%, mens salg av musserende vin økte med 10% i samme periode.

Sexleketøy

Hvem sa at sosial distansering må være kjedelig? Med rullende lockdowns og stenging av arenaer som barer, tyder data sitert av Forbes på at salg av sexleketøy har hatt en kraftig økning under pandemien. Faktisk har mange lagt til sexleketøy i Lovebuddy-ønskelistene sine og skrevet humoristiske tweets om de begrensede fritidsmulighetene som er åpne for dem under pandemien.

Kjæledyr

BBC rapporterte i september i fjor at valpeprisen hadde mer enn doblet seg under låsing, og hundene kostet i gjennomsnitt nesten £ 1900. Populære raser har sett enda brattere prisøkninger. Ifølge BBC økte interessen for å eie en valp etter at den første låsen ble kunngjort i mars i fjor, med stor etterspørsel som fikk oppdrettere til å heve prisene. Lee Gibson, fra Pets4Homes, fortalte BBC:

Jeg tror folk hadde mer tid hjemme – og med barna sine. De visste at de kunne bruke tid og krefter på å trene en hund. Og for det andre var det behov for selskap. For mange mennesker har låsing vært en ensom tid.

Treningsutstyr

Ifølge Forbes har treningsutstyrsselskaper hatt stor suksess under pandemien, kanskje på grunn av den sporadiske åpningen og stengingen av treningssentre. Business of Business rapporterer at spesielt yogamatter og motstandsbånd er høyt rangert blant Amazons mest solgte produkter.

Brettspill

La oss innse det, ting har til tider blitt ganske ensformige det siste året eller så. Våre fritidsaktiviteter har vært begrenset av nødvendige sosiale distanseringstiltak og låsing. Dermed vender folk tilbake til mer tradisjonelle former for underholdning, ikke minst det ydmyke brettspillet. AB7 rapporterte at brettspillsalget har blomstret i løpet av pandemien, og leketøyselskapet Hasbro rapporterte et 20% hopp i salget av brettspill.

Tequila

Mens den gjennomsnittlige drikker kanskje har ansett Tequila som noe av en feirende tipple tidligere, endrer tidevannet seg ifølge agaveeksperter og anaylsis fra e-handelsplattformen Drizly. «Mens effekten av Covid-19 har skadet vår lokale virksomhet og våre lokale samarbeidspartnere, er vår detaljomsetning opp 97% i løpet av året og opp 111% fra april til august,» sa administrerende direktør i Tanteo Tequila Neil Grosscup per Forbes. «Dette har vært et lyspunkt i et veldig utfordrende år generelt.»

Det er forfriskende å høre om noen suksesshistorier blant uroen som coronaviruspandemien hadde ført til for mange bedrifter. Faktisk har en restaurant i Storbritannia oppfordret regjeringen til å holde sin lave merverdiavgift for hotellbransjen på plass. Andy Lennox andragende har tiltrukket nok underskrifter til å tvinge et svar fra regjeringen.