Hvordan spare penger på vin?

Vin kan være dyrt å samle på. Mange velger å spare penger ved å reise til land med vingårder eller som er kjente for lave alkoholpriser. Ved å slippe importeringsgebyrer og ved å drikke og handle mest vin utenlands kutter man kostnadene betraktelig, noe som selvfølgelig er ønskelig.

Enkelte går så langt at de kjøper vingårder og produserer egen vin. Dette er selvfølgelig det billigste alternativet, men krever en del arbeid eller kapital. Ved å refinansiere lånene dine kan det hende du også har råd til å skape et lite vinparadis for deg og dine venner og kjente i et eksotisk land.

Bor man nærme nok svenskegrensen holder det å kjøre over dit for å spare litt penger, men det kan ende opp med å bli dyrere på grunn av tollsatser og avgifter når du skal inn igjen i landet. Kjøper man vin og ber venner om å kjøpe vin Tax Free på flyplasser sparer man også mye penger.

Drikk vin til enhver anledning!

Nesten enhver anledning blir bedre av et godt glass vin. Hageselskaper med naboene eller skiferie med familien og alle festlige anledninger nytes gjerne med et godt glass vin. Forskjellige typer vin passer til forskjellige anledninger, og er ofte styrt av menyen for mat som skal serveres.

Så lenge det ikke er barn til stede og man passer på å ikke drikke for mye er vin en perfekt måte å koble av på, og man kan alltid matche et glass vin til stemningen eller maten. Det finnes ufattelig mange typer vin og man finner alltid noe man liker. Spør de som jobber på polet, de kan veldig mye.

Ved å diversifisere vinutvalget sitt, sørger man for at man alltid kan stille med en god og passende vin. Ikke bare del opp i rødt og hvitt, men også aromaer og tørrhet. Gjestene dine, og samme hvem det skulle være, vil merke forskjellen og det vil du også. Imponer vennene dine med god kunnskap!

Hvorfor er nordmenn interessert i vingårder?

Det finnes ikke noe særlig vinland i Norge. Jorden egner seg ikke til å dyrke den typen druer ettersom klimaet vårt ikke tillater det. Været vårt endrer seg for fort, og det blir ikke noe godt sluttprodukt. Vi søker da ofte til utlandet, nærmere bestemt sørlige land som Spania og Frankrike for god vin.

Land som Spania, Frankrike og Italia med varmt klima er kjent for de gode vinene sine. Andre sørlige land har også store områder med vingårder og man trenger ikke lete for lenge før man finner dem. Vingårder kan kjøpes, leies eller besøkes på ferie og man kan ofte kjøpe vin direkte fra eierne av dem.

Nordmenn er glad i et godt glass vin og alkoholavgiftene våre er store. Vi har også strenge krav for import og det er ofte for dyrt for mindre aktører. Planlegger man en refinansiering for å åpne en vingård i utlandet er det viktig å huske på at det er mye arbeid og man er ikke garantert suksess.