Lag deilig mat til en koselig kveld med venner

Artikkelen er sponset.

Kjølige, avslappende helger er det perfekte tidspunktene for å samle venner til hjemmelagde måltider som gir næring til kropp og sjel. Med litt planlegging kan du skape en kveld fylt med retter som får tennene til å løpe i vann. Her kan du få noen gode tips til hvordan du kan arrangere en vellykket kulinarisk kveld. 

Oppdekning

Når du har bestemt deg for å invitere gode venner til middag, er det viktig å gjøre det så koselig som mulig. Foruten noe godt i glasset og en deilig meny, er det også viktig å huske bordpynt, interiør og belysning. Oppdekning er nemlig essensiell for å skape den rette stemningen og de gode minnene.

Et flott dekket bord setter tonen for kvelden, og viser at du verdsetter måltidet, samt gjestenes tilstedeværelse. Tenn noen lys, sett på en liste med hyggelig og lett bakgrunnsmusikk og plasser lave vaser med vakre blomster på bordet. Gjør du dette er allerede kommet en lang vei. 

Ønsker du også at gjestene dine skal føle seg spesielle, noe vi alle elsker følelsen av, er bordkort en enkel men effektiv triks du ta i bruk. Og vil du gå en ekstra mil, kan du også skrive opp menyen på små kort og legg dem på gjestenes tallerkener. Dette vil gjøre kvelden enda mer minneverdig.

Hva skal du servere?

Noe av det vanskeligste å finne ut av når du skal ha venner på middagsbesøk, er hva du skal servere til gjestene dine. Planlegging av menyen er noe av det første du bør gå i gang med. Det er nemlig en god ide å teste alle oppskriftene du vil bruke til de forskjellige måltidene, innen den store dagen kommer. På denne måten unngår du unødvendig stress i kjøkkenet. 

Gå på oppdagelse i HelloFresh sitt gigantisk oppskriftsunivers, og finn noe som kiler smaksløkene. Med matkasser fra HelloFresh får du også muligheten til å få oppskriften og alle de ferske ingrediensene du skal bruke til rettene, levert direkte til døren. Oppskriftene fra HelloFresh er lette å følge, og inneholder alltid bilder – slik at både de selvutnevnte mesterkokkene, men også de mindre erfarne, kan lykkes med smakfulle måltider. 

Finn en god meny sammensetning

Hvordan velge vin til maten

Når du skal sette sammen menyen for kvelden, er det viktig å velge retter som komplimenterer hverandre. Du kan trekke inspirasjon fra hvilke råvarer som er i sesong, da disse ofte går godt sammen. Tenk over hvor tung eller lett hvert måltid er, og lag en plan for hvordan du vil presentere hver rett.

En god kulinarisk kveld starter gjerne med en forrett som vekker appettiten hos gjestene dine. Det er en god ide å velge noe som er lett, så man unngår å gjøre gjestene mette før hovedretten. Hold gjerne forretten enkel, og pass på at den ikke overskygger hovedretten. 

Hovedretten din bør være noe som ikke er så tungt at det gjør deg sløv, men likevel ikke så lett at du fortsatt er sulten. Gjestene bør helst være mette etter å ha spist, men ikke så fulle at de sitter igjen med en ubehagelig følelse. Tenk på en oppskrift som viser frem matlagingskunnskapen din, men som krever lite forberedelse.

Som en avsluttning ligger en god og søt dessert alltid godt i magen. Har du fulgte rådene om å ikke servere for fyllestgjørende retter tidligere på kvelden, bør det fortsatt være plass til en liten dessert hos gjestene dine. I likhet med de andre delene av måltidet, er det imidlertid en god ide at din dessert er lett, og ikke for mettende – slik runder du av en koselig kveld på best mulig måte.