Reis til Danmark og kjøp vin

Det er vel ikke noe særlig tvil om at vi nordmenn har blitt et reisende folkeslag. Det skal ikke mye skoleferie til før vi samles på norske flyplasser med håp om sol og bading i blikket. Og det er jo kanskje ikke så rart, med tanke på hvor mye større sjansene er for pent vær er i sydligere strøk.

Og det er vel ikke heller bare været som trekker oss utenlands. God mat og god drikke til priser langt under de norske bidrar også til økt reiselyst. Ikke minst for de som er glade i et glass med kvalitetsvin til maten.

Du trenger ikke reise langt

Ikke trenger man å reise så langt heller. København og Danmark ligger faktisk bare en liten båtreise unna, i hvert fall dersom du bor i den sørøstlige delen av landet vårt. København kan med sine mange vinbutikker, koselige hoteller og mange attraksjoner, tilby en helg du kan leve lenge på, uten at det gjør alt for stort innhogg i privatøkonomien.

Så hvorfor ikke sette av noen dager til en vintur til København i år. Et raskt søk på Google viser et stort utvalg vinbutikker i sentrale København. For ikke å snakke om antall hoteller i København. Så enten du bare er på gjennomreise, eller du har valgt å tilbringe noen dager i denne vakre hovedstaden, så er det i hvert fall ikke mangel på verken butikker som selger god vin eller hotell i København det bør stå på.

Tilbud også på fergene

Fergeselskapene som har rutene sine mellom Norge og Danmark har også mange gode tilbud på både billetter og pakker av forskjellige slag. Om bord har de også et greit utvalg av god mat og god drikke. Så dersom du kommer sjøveien må vel rådet bli at du tar båtreisen som en del av reiseopplevelsen. Og ikke minst at du sjekker ut prisene i god tid før du reiser. Det er som sagt mange gode tilbud på disse overfartene.

Vel fremme og ferdig innsjekket på hotellet i København er det bare å kaste seg ut i alt denne fantastiske byen har å by på. Koselige kafeer, rusletur i Nyhavn, museumsbesøk, tivoli eller det meste annet du måtte ønske. Som for eksempel alle de koselige vinbutikkene som bør besøkes dersom du har interesse for god drikke. Noe vi regner med, i og med at du leser denne artikkelen. I en del av disse vinbutikkene kan du også sitte ned en stund og kose deg med et glass vin eller to, og kanskje et lite måltid, før du kjøper med deg noen flasker hjem.

Ta gjerne også turen til Sverige

Har du med deg bil, så hvorfor ikke da ta båten ned og kjøre tilbake gjennom Sverige. I så fall anbefaler vi en stopp med overnatting i Gøteborg. En by som også har veldig mye å by på. Ikke minst for oss som er glade i vin. Etter en dag på Liseberg for eksempel er vel den perfekte avslutning et besøk på en av byens mange vinrestauranter før du returnerer til hotellet. For hotell i Gøteborg er heller ikke av de dyreste, utvalget er stort, og byen er absolutt verd et besøk. Og ca. 20 raske mil nord for Gøteborg er du igjen tilbake på norskegrensen. Husk bare på de norske tollbestemmelsene når det gjelder alkohol. De gjelder også for vin naturligvis.