Vin som utgangspunkt for en god ferietur

Mange legger som regel ferieturene sine med et bestemt formål i tankene. Kanskje er det å sole seg på en varm strand, utforske kultur og dra på sightseeing i europeiske storbyer, dra på safari i den afrikanske jungelen, eller dra på fotballferie til England. Men har du noen gang tenkt på at du også kan dra på en ferietur der det er vin som er hovedingrediensen?

Vingårdsferie blir stadig mer populært

Ved å dra på en vingårdsferie kan du bli enda bedre kjent med vin, og dette passer perfekt for alle som er glad i vin. Ved å besøke en vingård kan du la deg beundre av de vakre omgivelsene de store vinmarkene gir, samtidig som du kan være med på vinsmaking der du kan lære enda mer om vin under kyndig veiledning fra gårdens eksperter. Kanskje tror du at du allerede kan det meste om vin? Vel, da bør du ta turen til en vingård, for sjansen er stor for at det var mye du ikke visste om, men som du kan lære i et besøk hos ekspertene. Hvis du liker det du smaker, kan du naturlig nok kjøpe med deg noen flasker med favorittene dine hjem.

Sør-Europa byr på mange gode vingårder

Det er mange vingårder å velge mellom rundt omkring i Europa, men mange velger å dra til Spania, Italia eller Frankrike. De store vinprodusentene har skjønt at det er viktig å åpne opp vingårdene for publikum for å få enda mer oppmerksomhet rundt merkevaren. Samtidig kan vingårdsbesøk skape en ekstra inntektskilde for vingårdene. Mange fokuserer på å lage en helhetlig opplevelse, og byr på flotte restauranter med velrenommerte kokker som står for maten, slik at man både får førsteklasses vin og mat, samtidig som at matrettene serveres selvsagt skal fremheve vinen deres på best mulig måte.

Med vin av ypperste kvalitet, gourmetmat, flott natur med omkransende vinmarker og stilig arkitektur, byr vingårdene på en komplett ferieopplevelse. Derfor kan et besøk på en vingård være en hovedattraksjon i seg selv, og noe man baserer en ferietur på. Noen vingårder har til og med vinspa og luksuriøse overnattingsmuligheter for de som ønsker en komplett vinopplevelse.

Imponer med vinkunnskapen når du kommer hjem

Etter å ha besøkt en vingård, kommer du utvilsomt til å kunne mye mer om vin enn du gjorde før. Hvis du bruker å drikke vin i festlige lag med venner og bekjente, kan du imponere med vinkunnskapene når du kommer hjem. Hva med å lage en quiz for vennene dine, for å se hvem som kan mest om vin? Gratis bingo og vin kommer helt klart til å danne grunnlaget for en festlig kveld med masse moro.

Kanskje belønner du vinneren med et glass av den mest eksklusive vinen du tok med hjem fra vingårdsferien? Mulighetene er mange, og kanskje inspireres hele vennegjengen til å dra på vingårdsferie sammen i fremtiden.