Vinmarkene i Villa Angarano – en eldgammel historie

Vingården Villa Angarano drives og eies av de fem Bianchi Michiel søstrene, og ligger i det nordøstlige Italia. Eiendommen som er på femti hektar ble innlemmet i UNESCOs verdensarvliste fra 1996. Den ligger sentralt i fylket Bassano del Grappa på høyre bredd av elven Brenta. (Historisk sett ble denne elven brukt av båter som fraktet venetianske familier når de ferierte i sine villaer i Palladios.) I området der Villa Angarano holder til, er det for det meste vinmarker og oliventrær.

Unike klimatiske forhold

Elven Brenta og dalen Valsugana gjør at dagstemperaturen i området varierer en del. Dette sammen med det leirholdige jordsmonnet gjør at området passer bra for flere typer av jordbruksnæring. På grunn av de gode klimatiske forholdene har området i århundrer blitt verdsatt og bebodd. Arkitekten Andrea Palladio (1508 – 1580) har i en av sine bøker om arkitektur beskrevet Villa Angarano på følgende måte: «Dette stedet er velkjent for produksjonen av sine edle viner, dets fruktvekster og ikke minst eierens vennlige og høflige sinnelag. Men stedets historie startet lenge før dette. Det er så tidlig som 1262 funnet dokumentasjon for at det ble drevet landbruksvirksomhet i Angarano.

Villa angarano

Hundre års historie videreføres

Etter hundre års historie som har knyttet Villa Angarano til vinproduksjon, bærer nå de fem søstrene Bianchi Michiel denne tradisjonen videre med kjærlig omtanke og hengivenhet. Giovanna er selskapets administrerende direktør. Hun som har gjennomført en utviklingsprosess der kvaliteten på vinen har blitt tilpasset markedet. Det store arbeidet med fornyelsen av selskapet startet i 2003 da vinmarkene ble beplantet på ny. For ikke å miste den unike egenarten til vinene bestemte Giovanna å pode de nye vinrankene på de gamle historiske artene som området er kjent for. Som for eksempel druetypen Vespaiola. Også mer «internasjonale» druetyper (slik som Chardonnay, Merlot og Cabernet Savignon) vil i dag kunne regnes som en del av de typiske sortene i området. Grunnen er at de gjennom generasjoner har blitt brukt og integrert i dette unike landområdet. 2006 var året da de de gjennomførte sin første innhøsting etter omstillingen de som produsent har gjennomgått.

Filisofi

Vingården Villa Angaranos filosofi er respekt for miljø og helse. I 2012 satte de i gang en prosess for å gjøre vinproduksjonen økologisk ved å dra nytte av jordens naturlige fruktbarhet. Et annet viktig formål for selskapet er å begrense bruken av ønologiske produkter i kjelleren for å fokusere mer på bioteknologi.

Fritt oversatt fra presentasjon mottatt av vinprodusenten – René Munthe Eik. For english version please follow this link.

Til informasjon, så ønsker også Villa Angarano gjester hjertelig velkommen til organiserte vinsmakinger i kombinasjon med lokale spesialiteter. Du kan besøke hjemmesiden deres her.

Les også vår artikkel om Vinmonopolet sine åpningstider.