Hvor mange flasker vin til 4 eller 7 personer?

Antall vinflasker du trenger for 4 eller 7 personer avhenger av flere faktorer, som anledningen, hvor mye hver person vanligvis drikker, og om det er andre drikkealternativer tilgjengelig. Generelt sett regner man ofte med at en standard flaske vin på 750 ml gir omtrent fem glass. Her er noen overveielser for å beregne antall flasker:

For 4 Personer

  • Hvis hver person drikker ca. 2 glass: 4 personer x 2 glass hver = 8 glass totalt.
  • Med 5 glass per flaske, vil du trenge omtrent 1.6 flasker. Det er vanligvis best å runde opp, så 2 flasker vil være tilstrekkelig.

For 7 Personer

  • Hvis hver person drikker ca. 2 glass: 7 personer x 2 glass hver = 14 glass totalt.
  • Med 5 glass per flaske, vil du trenge omtrent 2.8 flasker. Igjen, det er best å runde opp, så 3 flasker vil sannsynligvis være nok, men for å være på den sikre siden (og for å ha litt ekstra), kan du vurdere 4 flasker.

Disse beregningene er basert på at hvert glass er omtrent 150 ml og at hver person drikker to glass. Juster antallet flasker etter behov basert på dine gjesters drikkevaner og lengden på arrangementet. For lengre samlinger eller hvis vin er hoveddrikken, kan det være lurt å ha ekstra flasker tilgjengelig.

Hva om hver person drikker 5 glass?

  • For en gruppe på 4 personer, vil du trenge 4 flasker vin.
  • For en gruppe på 7 personer, vil du trenge 7 flasker vin.

Dette er basert på antagelsen om at en standard flaske vin på 750 ml gir omtrent 5 glass. ​​

Blir man full av 5 glass vin?

Om man blir full av å drikke 5 glass vin avhenger av flere faktorer, inkludert personens vekt og kjønn, hvor raskt vinene konsumeres, alkoholprosenten i vinen, og individets toleranse for alkohol. Det er også viktig å vurdere om personen har spist før eller under konsumeringen av vinen, da mat i magen kan redusere absorberingen av alkohol.

Generelt sett kan 5 glass vin over en kort periode føre til en betydelig økning i blodalkoholkonsentrasjonen (BAK), som potensielt kan bringe en person inn i en tilstand av beruselse, avhengig av de nevnte faktorene. For mange mennesker kan dette være mer enn nok til å føle seg full.

I mange land anses en BAK på 0,08% eller høyere som juridisk beruset for formål med bilkjøring. For en gjennomsnittlig person kan konsum av 5 glass vin over et par timer lett føre til en BAK som nærmer seg eller overstiger dette nivået.

Det er viktig å drikke ansvarlig og være klar over ens egne grenser. Hvis du planlegger å drikke, er det best å unngå å kjøre eller delta i aktiviteter som krever god dømmekraft og motoriske ferdigheter. Husk at «full» kan bety forskjellige ting for forskjellige mennesker.