Julestemning og glüwein med Viña Maipo

Varm, rød og krydret
Glühwein kommer fra Tyskland og er en meget populær drikk om vinteren og rundt juletider. I Norge har vi julegløgg som trolig har utviklet seg fra glühwein. Gløgg kan gjerne være alkoholfri eller med vin, akevitt og vodka, mens glühwein lages av rødvin som varmes opp og krydres med kanelstenger, nellik og stjerneanis. Appelsin og sukker hører også med. Den gode duften av rødvin krydret med nellik og kanel setter oss i den riktige vinterstemningen og sørger for salig julefred.

Glühwein på slottene i Tyskland
I de tyske slottene langs Rhinen skal de på 1400-tallet ha begynt å varme opp rødvin, tilsette krydder og drikke det som «glühwein» for å holde varmen om vinteren. Etter hvert utviklet drikken seg til en vinter- og juletradisjon som bredte seg til store deler av Nord-Europa. Kilde: historienet.no

Glühwein med Viña Maipo Cabernet Sauvignon
Viña Maipo Cabernet Sauvignon fra Chile kommer denne vinteren med eget jule- og vinterdesign. Viña Maipo Cabernet Sauvignon er en rund og fruktig vin med smak av solbær, blåbær og modne plommer. I tillegg er den meget prisgunstig.

Perfekt i glühwein, med andre ord!


Viña Maipo Cabernet Sauvignon
Pris: 99,90 Vinmonopolnr.: 4010801
Finnes i alle Vinmonopolets butikker – også som Bag-in-Box til kr 349,90

Oppskrift glüwein
Ingredienser
(8 personer)
2 kopper vann
1 kopp appelsinjuice
1½ kopp sukker
2 kanelstenger
1 ts allehånde
1 stjerneanis
2 appelsiner, delt i to
10 nelliker, hele
8 einebær
1 sitron, delt i to
1½ flaske Viña Maipo Cabernet Sauvignon
Appelsinskall, som garnityr
Kanelstang, som garnityr

Slik gjør du:
Ha vann, appelsinjuice, sukker, kanelstenger, allehånde og stjerneanis i en kjele. Kok blandingen raskt opp og reduser til middels varme for putrin

Press juice av de halve appelsinene og ha i kjelen. Ha forsiktig oppi det gjenværende appelsinskallet og nellik. Tilsett einerbær. Press deretter sitronjuice, og ha både juicen og skallene i kjelen.

La putre til blandingen er redusert til halvparten av det opprinnelige volumet, tilsett Viña Maipo Cabernet Sauvignon og varm opp til det ryker, det skal ikke koke. Hell over i fine glass eller krus. Pynt med appelsinskall og kanelstang.

Kilde: winemag.com