Tobakk som passer til fyldige viner

På samme måte som noen typer ost og spekeskinker passer til spesifikke typer vin, finnes det tobakksprodukter som komplementerer vinsmaken. Som regel vil vinkelnere anbefale rødvin som en spansk Rioja til fyldige sigarer. Men andre vinvarianter, som franske Shiraz, spanske Ribera del Duero og italienske Amarone eller Ripasso, er minst like gode.

  • Velg fyldige rødviner som Rioja, Shiraz, Ripasso eller Ribera del Duero til fyldig tobakk.
  • Disse kommer fra varme klimaer, har en mørkere rødbrun farge og er fat-pregede.

Mildere smaker

Mildere tobakkvarianter passer godt sammen med hvitviner som er lette og friske. Eksempel en tysk Riesling Kabinett, en portugisisk Albarino, en fransk Chardonnay eller spansk Rias Baixas. Til en mild sigar som en Davidoff Classic No. 2, vil en søt og fruktig Riesling, som for eksempel Erdener Treppchen Spätlese, passe utmerket.

Andre folk foretrekker å prøve nye ting, og kombinerer drinker med tobakkstyper som snus. I motsetning til sigarer, kan snus konsumeres på serveringsstedet sammen med drinkene. Det finnes en rekke utradisjonelle snusvarianter som passer til enten friske hvitviner, som en Sauvignon Blanc, eller en Grüner Veltliner med dufter av grønne epler og fersken.

Kraftigere viner til snus

Om du foretrekker kraftigere viner når du snuser, anbefaler vi Villa Pattono 2004. En kraftig og fyldig vin som bør luftes én time før konsumering, men som byr på vidunderlige undertoner. En Château Coufran 2005, laget av merlot og cabernet sauvignon, er en utmerket Bordeaux rødvin som også fungerer svært godt til hverdagen.

Tobakksprodukter forbindes ofte med drinker som whisky og cognac. Bache Gabrielsen og Hardy er noen av de største XO cognacene, og er kjent for sin eleganse. En Larsen V.S.O.P er også en cognac-vinner. Elsker du røykpregede whiskyer, er en Ballantine’s Pure Malt eller en ti år gammel Talisker svært gode alternativer.

Drinker

Det er ikke mye som slår en god Gin tonic – en klassiker som kan serveres med pepperkuler, lime og til og med noen skiver agurk. En Whisky Sour passer svært godt til klassiske snussmaker. Men dersom du føler deg eventyrlysten kan du prøve en utradisjonell snus med en Vodka Martini.