19 matretter som passer til Chianti

Chianti er en klassisk italiensk rødvin laget hovedsakelig av Sangiovese-druen og produsert i Chianti-regionen i Toscana. Den er kjent for sin høye syre, middels til høy tannin og smaker av røde frukter, kirsebær, plommer, krydder, jord og lær. På grunn av sine karakteristiske smaker og syre, passer Chianti godt sammen med et bredt utvalg av matvarer, spesielt italiensk og middelhavsinspirert mat.

Spaghetti Bolognese

En klassisk italiensk pasta med en rik og kraftig kjøttsaus laget av hakket kjøtt, tomatsaus, løk, hvitløk og urter. Chianti balanserer og fremhever sausens dybde og smaker.

Lasagne

Lagvis pasta med kjøttsaus, béchamelsaus og ost, bakt til gyllen perfeksjon. Chianti komplementerer de rike smakene og teksturene og kutter gjennom ostens fylde.

Pizza Margherita

En enkel, men smakfull pizza med tomatsaus, mozzarella og basilikum. Chiantis syre og fruktighet passer utmerket med den syrlige tomatsausen og den milde mozzarellaen.

Osso Buco

Langtidskokt kalveskank med grønnsaker, tomatsaus og urter. Chiantis syre og tanniner bidrar til å bryte ned kjøttets fett og intensivere smakene.

Eggplant Parmesan (Parmigiana di melanzane)

Aubergine lagvis med tomatsaus og ost, gratinert til gyllenbrun. Chianti balanserer smakene i retten og gir en behagelig kontrast til den kremete osten.

Fettuccine med sopp og pølse

En smakfull pasta med sopp, pølse og tomatsaus. Chiantis fruktige og krydrede smaker går godt sammen med rettens jordaktige og røkte noter.

Grillet biff med rosmarin

Mariner og grill biff med rosmarin og hvitløk for en smakfull hovedrett. Chianti fremhever kjøttets robuste smak og komplementerer de aromatiske urtene.

Lammeragu

En langtidskokt lammegryte med tomatsaus, grønnsaker og urter. Chiantis fruktige smaker og høye syre balanserer rettens rike smak og kutter gjennom lammets fett.

Saltimbocca

Kalveskiver stekt med skinke og salvie, servert med en vinsaus. Chiantis krydder og syre komplementerer det salte skinke og den aromatiske salvie.

Grillet lammekoteletter med urter

Mariner og grill lammekoteletter med urter som rosmarin og timian. Chiantis syre og krydder utfyller kjøttets rike smak og de friske urtene.

Ossobuco alla Milanese

En kalveskankgryte med grønnsaker, hvitvin og krydder, servert med en safranrisotto. Chiantis fruktighet og syre gir en fin kontrast til rettens rike smaker.

Bistecca alla Fiorentina

En tykk, grillet T-bone biff krydret med olivenolje, salt og pepper. Chianti fremhever biffens robuste smak og komplementerer den enkle krydderet.

Penne all’arrabbiata

Penne pasta servert med en krydret tomatsaus laget av chili, hvitløk og tomater. Chiantis syre balanserer krydderet og fremhever sausens fruktige noter.

Pollo alla cacciatora

En kyllinggryte med tomatsaus, løk, paprika og urter, ofte krydret med oliven og kapers. Chiantis fruktighet og krydder komplementerer kyllingens smak og grytens robuste saus.

Porchetta

Langtidsstekt italiensk svinekjøtt rullet med urter og krydder. Chiantis syre og tanniner kutter gjennom fettet og fremhever smakene fra urtene og krydderet.

Risotto al funghi

En kremet risotto med sopp, parmesan og urter. Chiantis jordaktige noter og syre balanserer rettens rikdom og utfyller soppens umami-smaker.

Canneloni

Rørformet pasta fylt med kjøtt, ost og spinat, toppet med tomatsaus og gratinert. Chiantis syre og krydder komplementerer de rike smakene og gir en behagelig kontrast til den kremete osten.

Ratatouille

En fransk grønnsaksgryte med aubergine, squash, paprika og tomater. Chiantis fruktige smaker og syre gir en fin balanse til rettens grønnsaker og tomatbaserte saus.

Gnocchi med gorgonzolasaus

Myke potet-gnocchi servert med en kremet gorgonzolasaus. Chiantis syre og fruktige noter kutter gjennom den kraftige blåosten og gir en harmonisk smaksopplevelse.