Vurderer du å ta et online lån for å investere i vin?

De fleste av oss har hørt om å investere i eiendom, aksjer og i obligasjoner, men visste du at du også kan investere i vin? Hvis du har en pasjon og lidenskap for de edle dråpene, så kan du med andre ord gjøre lidenskapen din om til en investering i fremtiden. Og det er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro, for man trenger ikke nødvendigvis være vinekspert eller ha en stor vinkjeller du kan lagre flaskene i. Men hvordan fungerer det da? Les videre her og se om investering i vin kan være interessant for deg.

Hvordan fungerer det å investere i vin?

Dyre viner…

Det er ikke så merkelig at mange er av den oppfattelsen at man skal ha fylle en stor vinkjeller med dyre viner når man investerer i vin. Slik var det tidligere, men i dag fungerer det på en helt annen og langt mer moderne måte som innebærer at flaskene dine beholder verdien, og at du kan være helt sikker på å kunne selge dem igjen til markedsprisen hvis du har lyst.

I dag går det hele gjennom selskaper som spesialiserer seg i å både velge riktige flasker og lagre dem på en optimal måte. På den måten holder flaskene sin verdi, og du har alltid muligheten til å selge dem tilbake til selskapet hvis du vil ha pengene dine tilbake.

For de fleste er det en form for langsiktig investering, og derfor vil avkastningen din også være relativt lav på årsbasis. Men det betyr ikke at det er en dårlig investering, fordi vinen som regel blir bedre og derfor mer verdt jo lengre tid det går.

Lån penger til investeringen din

Det koster selvfølgelig penger å investere, og avhengig av hvilke flasker du går etter, så kan det handle om veldig mange penger. Til gjengjeld kan du se frem til å tjene en hel del, såfremt du gjør det riktig. Det er imidlertid ikke alle som har ekstra penger å rutte med, og da kan en løsning være å finne et sted du kan låne penger på nett.

Eksempel på lån fra Loanscouter: DigiFinans – Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Det er aldri gratis å låne penger, så man skal tenke seg grundig om før man underskriver på en låneavtale. Hvis du bestemmer deg for å låne penger, så bør du følge nedenstående råd.

1. Ha alltid oversikt over økonomien din!

Hvor mye er det realistisk for deg å betale tilbake i måneden hvis du tar opp et lån? Lag et budsjett og se hvor mye du har igjen i måneden etter at alle de faste utgiftene er trukket fra (inklusiv avdragene på lånet).

2. Hvem er lånetilbyderen?

Finn alltid ut hvem du låner penger fra. Hvis du søker om et lån på nettet, bør det være en klar avsender, og kontaktinformasjonen skal være enkel å finne.

3. Forstå avtalen før du signerer!

Skriv aldri under på noe du ikke forstår eller ikke kan forutse konsekvensene av. Kontakt lånetilbyderen hvis du trenger hjelpe til å forstå låneavtalen, og få gjerne en venn eller et familiemedlem til å se på avtalen med friske øyne.

4. Betal dine månedlige avdrag i tide!

Hvis du utsetter betalingen, utsetter du bare problemet. Og problemet forsvinner ikke av seg selv. Hvis du ikke kan betale, må du kontakte utlåner umiddelbart. De har ofte muligheten til å gjøre en avtale med deg og lage en alternativ plan for tilbakebetalingen.

Fordelene med å investere i vin

Å investere i aksjer eller eiendom kan være en risikabel affære fordi investeringene dine vil være avhengig av markedet. Dette betyr at selv om du kan tjene mange penger, så kan du også tape store beløp. Her er vin en mer langsiktig og trygg investering, fordi de virkelig gode flaskene alltid holder seg i verdi og kan selges uansett hvordan markedet ellers ser ut. Hvis du først skal låne penger, så kan du like så godt låne penger for å investere i noe du kan tjene penger på senere.